İş arayanlar için olmazsa olmaz dikkat edilmesi gereken blog konuları...
Sosyal Medyanın Hazır Giyim Sektörü Üzerindeki Etkileri
Sosyal Medyanın Hazır Giyim Sektörü Üzerindeki Etkileri
19 Şubat 2018

Akıllı telefonların yaygınlaşması ile sosyal medya, genç yaşlı demeden hayatın merkezine yerleşmeye başladı. Kişisel kullanımların yanında şirketlerin, kuruluşların ve markaların da sosyal medyada yer almaya başlaması ile bu alana verilen değer de artmaya başladı. Öyle ki pek çok firma bu alanının yönetimini için bünyesinde özel birimler ve çalışanlara yer verip ajanslarla çalışmayı tercih ediyor. Bu noktadan yola çıkaran hazır giyim ve sosyal medya ilişkisini sizler için araştırıp değerli bilgileri bir araya getirdik.

Müşteri ilişkileri üzerine etkileri

Facebook, Twitter ve Instagram ülkemizde en fazla kullanılan sosyal medya kanalları arasında geliyor. Facebook ve Twitter’den sonra ortaya çıkmasına rağmen bu kanalları arkasında bırakan Instagram, özellikle hazır giyim sektöründe oldukça fazla tercih ediliyor. Sosyal medya, marka ve kuruluşlara belirledikleri hedef kitleler ile doğrudan iletişime geçme, müşterilerini anlama ve iletişim halinde olma fırsatı sunuyor.

 Peki bunu nasıl sağlıyor?

Firmalar e-mail yanında Facebook, Twitter, Instagram, Foursqusare gibi sosyal medya mecralarda hedef kitlelerini takip ederek onlar hakkında bilgi topluyor ve daha yakından tanıma fırsatı yakalıyor. Yapılan yorumlar, paylaşılanlar, hoşlanılan veya hoşlanılmayan detaylarla hedef kitlelerinin ihtiyaçlarını belirleyip pazarlama stratejilerini daha etkili şekilde yapma imkanı sunuyor. Bunu doğru kullanabilen şirketler ise bir marka haline geliyor ve marka gücünü yükseltme şansı yakalıyor.

Pazarlamaya Etkisi

Sosyal medyanın ortaya çıkması ile pazarlama stratejileri de baştan sona bir değişime uğradı. İşletmelerin müşterilerini dinlemesini ve iletişim kurmasını kolaylaştıran sosyal medya, alınan bilgilerin analiz edilmesi ve pazarlama stratejisinin etkili şekilde oluşturulmasında önemli bir rol oynuyor. Müşteri davranışları ve alınan veriler ile tasarımda ve üretimde doğru bir yol izlenerek hedef kitleye daha etkili hitap edilebiliyor. Sosyal medya üzerinde yürütülen bir kampanya veya reklam ile mağazalarda elde edilemeyen etki oldukça kolay ve hızlı şekilde elde edilebiliyor. Ürün veya marka imajı ile ilgili paylaşılan bir post saatler içinde milyonların gördüğü bir reklam haline dönüşebiliyor.

Kısaca özetlemek gerekirse; etkin ve doğru kullanılan bir sosyal medya ile marka imajınızı oluşturabilir, marka imajınızın gücünü artırabilir, hedef kitlenizi belirleyebilir, yaptığınız analizlerle doğru ürünler elde edebilir ve ürünlerinizin tanıtımını etkili şekilde gerçekleştirip satışlarınızı artırabilirsiniz.

Diğer Yazılar