İş arayanlar için olmazsa olmaz dikkat edilmesi gereken blog konuları...
Kadın Hazır Giyimin Avrupa Ve Türkiye Pazarındaki Yeri
Kadın Hazır Giyimin Avrupa Ve Türkiye Pazarındaki Yeri
20 Mart 2018

Hazır giyim sektörünün en önemli hedef kitlesi olan kadınlar, bu sektörün şekillenmesinde de büyük bir rol oynuyor. Modayı yakından takip ederken alışveriş konusunda ise sınır tanımıyor. Alışveriş anlayışının da şekil değiştirdiği çağımızdan internet alışverişi oldukça ilgi görüyor. Son model telefonlar ve Instagram gibi fotoğraf odaklı uygulamalar ile giyim kuşam hayatın merkezine otuyor. Statista’nın 2016 yılında yaptığı kadın hazır giyim ürünleri araştırmasından yola çıkarak Avrupa’da ve Türkiye’de kadın hazır giyiminde öne çıkan detayları bir araya getirdik.

En çok tercih edilen parçalar

 Statista’nın yaptığı araştırmaya göre Avrupa’da kadın giyim ürünlerinde 2016 yılında toplam  138,1 milyar $ ciro elde edilmiş. Ülke bazında baktığımızda en yüksek cironun 36,1 milyar $ ile İngiltere’te ait olduğunu görüyoruz.  İngiltere’den sonra Almanya, Fransa, İtalya ve İspanya sıralamada ilk beş içinde yer alıyor. Tercih edilen kıyafet türlerine bakıldığında 34,1 milyar $ ciro ile pantolonlar ilk sırada yer alıyor. Pantolonlardan sonra kazak,  sweatshirtler ve süveterler ikinci; elbise ve etekler üçüncü, bluzlar ise dördüncü sırada yer alıyor. 2016 yılında toplam kadın hazır giyim ürünlerinin miktarı ise 5,1 milyar adet olarak kaydedilmiştir.

Türkiye’nin ihracattaki payı

Türkiye, hazır giyim ihracatında Avrupa’nın tercih ettiği ülkeleri arasında gelmektedir. Dünyada ise kadın hazır giyim ürünleri ihracatında 7. sırada yer almaktadır. Son 5 yıldır Hazır giyim ve tekstil ürünlerinde en fazla ihracat yapılan ülkeler sıralamasında Almanya ilk sırada yer alıyor. İngiltere, İspanya, Fransa, Hollanda ve İtalya Almanya’dan sonra sıralamada ilk beşte yer alıyor.

 
 
 
 
 
 
 
Diğer Yazılar