İş arayanlar için olmazsa olmaz dikkat edilmesi gereken blog konuları...
İşi Eğlenceli Hale Getirecek Tüyolar
İşi Eğlenceli Hale Getirecek Tüyolar
07 Ocak 2017

“İş” ve “eğlence” sözcükleri genelde bir araya getirilmez. Hatta “iş” ve “ciddiyet” sözcükleri birbirine daha çok yakıştırılır. Oysa işi eğlenceli hale getirmek, çalışanın işi sevmesini, kendini işe daha çok vererek çalışmasını ve daha başarılı olmasını sağlar. Fakat işi eğlenceli hale getirmenin ofiste sürekli espri yapmak ya da gülmek olmadığının da altını çizmek gerekir.

İş yerinde mutlu olmaya odaklanın

Çalışılan zaman dilimi içinde hem ciddi hem verimli  hem de mutlu olmak aslında insanın kendi elinde. Örneğin sizi mutlu eden şeyleri küçük kağıtlara yazarak çalışma masanızın, bilgisayarınızın köşelerine yapıştırabilir, bu sayede en stresli toplantılardan sonra bile yüzünüzün gülmesini sağlayabilirsiniz.

İş yerindeki aktivitelere katılın, aktivite yoksa siz düzenleyin

Ofiste düzenlenen halı saha maçlarına katılmak, bazı akşamlar ofis arkadaşlarıyla sinemaya gitmek ve benzeri aktiviteler, hem yeni arkadaşlıklar edinmenize hem de stres atmanıza yardımcı olur. Her seferinde etkinlik davetlerine “hayır” demekten vazgeçerek kendiniz için yeni bir başlangıç yapabilirsiniz.

Öğle molası fırsatı

Öğle molalarını bilgisayar başında geçirmek yerine farklı aktivitelerle değerlendirebilirsiniz. Örneğin yakın bir spor salonunda yarım saat ter atabilir, bir kafede arkadaşlarınızla kahve içebilir, alışverişe çıkabilir, ya da zihninizi işten uzaklaştıracak başka bir şeyle meşgul olabilirsiniz. Eğer bu aktiviteleri iş yerinden bir ya da birkaç arkadaşınızla paylaşabilirseniz, işinizin çok daha keyifli bir hale geleceğini unutmayın.

Eve iş getirmeyin

Gün içinde verimli çalışarak tam zamanında işten çıkmayı ve ofisten çıkınca bütün iş sorunlarını arkanızda bırakmayı alışkanlık haline getirebilirseniz, iş yeri sizin için bıktırıcı bir yer olmaktan çıkacaktır.

Görevleri bir oyuna dönüştürün

Örneğin her gün birbirine benzeyen verileri aynı excel tablosuna girmek gibi rutin ve bir süre sonra sıkıcı hale gelebilecek bir işiniz varsa, işinizi bir oyuna dönüştürerek eğlenceli hale getirebilirsiniz.

Veri girme konusunda rekor kırmayı hedefleyerek kendinizle yarışmak ve her bir sayfayı bir oyunun yeni “level” i gibi görmek ve her level bittiğinde kendinize yeni bir ödül vermek, sizi “veri giriş savaşları” oyununun başarılı bir savaşçı kahramanı haline getirebilir! Böylece her gün aynı işi yaparak sıkılan siz, sevdiği bir oyunu her gün oynayan ve eğlenen birine dönüşebilirsiniz. Bu örneği, yaratıcılığınızı kullanarak kendi işinize uyarlayabilir ve en sıkıcı işleri bile bir oyunun zorlu seviyesini geçmek gibi düşünerek eğlenceli hale getirebilirsiniz.

Diğer Yazılar