İş arayanlar için olmazsa olmaz dikkat edilmesi gereken blog konuları...
Hazır Giyim Sektöründe Sosyal Medyadan Nasıl Faydalanılabilir?
Hazır Giyim Sektöründe Sosyal Medyadan Nasıl Faydalanılabilir?
27 Mart 2018

Sosyal medya, hemen hemen her alanda hayatın merkezine yerleşmiş durumda. Akıllı telefonların ve tabletlerin yaygınlaşması ile başta Facebook olmak üzere Istagram, Twitter, Youtube, Foursquare, Snapchat, Pinterest, LikedIn ve çok daha fazlası olmazsa olmazımız haline geldi. Yaptığımız her şeyi paylaştığımız bu sosyal mecralar, iş hayatını da eline almış durumda. Doğru ve etkili kullanıldığında oldukça fayda ve kar getiren bu mecranın hazır giyim sektöründe nasıl kullanılabileceği konusunda değerli bilgileri sizler için bir araya getirdik.

Etkileşimin sağlanması

Pek çok marka sosyal medyayı kullanarak marka algısını güçlendiriyor. Markanız için açacağınız sosyal hesaplar ile doğrudan hedef kitlenize ulaşabilir, görünürlüğünüzü ve konuşulurluğunuzu artırabilirsiniz. Bunun için iyi bir sosyal medya ve içerik planlaması geliştirmelisiniz. Ürünlerinizi direkt paylaşmak yerine kullanıcılar üzerinden paylaşabilirsiniz. Şöyle ki hazır giyim sektöründe yer alan pek çok marka mağazalarında sosyal medya kampanyaları düzenleyerek kullanıcıların bu kampanyalara katılıp etkileşimde bulunmasını sağlıyor. Çekilen fotoğraflar, videolar, paylaşılan yorumlar ve beğeniler ile sosyal medyanın gündemine oturuyor. Üstelik bunu oldukça düşük maliyetlerle gerçekleştiriyor.

Reklam ile müşteri artışı

Facebook ve Instagram reklamları ile markanızı daha fazla hedef kitle ile buluşturup müşterilerinizi artırabilirsiniz. Kitlelerimize özel oluşturduğunuz reklamlar, indirim kuponları ve özel kampanyalar sosyal medyadaki kitlenizin artmasına yardımcı olurken satış olarak geri dönüş almanıza yardımcı olacaktır.

Müşteri sadakatinin sağlanması

Sosyal medya üzerindeki etkinliğiniz müşterilerinizin sadakati ile doğru bir orantı çizecektir. Reklam ve kampanyalar ile elde ettiğiniz takipçileri kalıcı müşteriye dönüştürmek için yaptığınız paylaşımlara devam etmeli ve merak uyandırmalısınız. Takipçilerinizi kaybetmemek için onların ilgisine yönelik içerikler paylaşabilirsiniz. Takipçileriniz ile iletişime geçmek için onlara sorular sorabilir, anketler düzenleyebilirsiniz. Markanıza ait bir online alışveriş sitesi varsa sosyal medya hesaplarınıza bağlayıp linklerini paylaşarak etkileşimi artırabilirsiniz.

Diğer Yazılar